Students learn how to make good homemade bread!

0

École secondaire Saint-Joseph (Wawa) students from recently discovered that making homemade bread is an easy way to save money. By its great taste, impossible for it to go to waste. Under the direction of their teacher Ms. Valérie Lévesque, each student registered in the Learning Strategies for Success course had to produce a bread that contained only three ingredients. The students were able to add spices according to their personal taste. Therefore, each loaf was different. Once baked and taken out of the oven, the students wrapped the bread so that it could be eaten at home. The pleasure of savouring a homemade bread is likely to be repeated over and over again at home since all students left with the recipe! What a tasty learning experience and which gave off a delicious smell in the school!

 

Apprendre à faire du bon pain maison !

Des élèves de l’école secondaire Saint-Joseph (Wawa) ont découvert tout récemment que produire son pain maison est une manière simple d’économiser. Par son goût savoureux, impossible de le gaspiller. Sous la direction de l’enseignante Mme Valérie Lévesque, chaque élève inscrit au cours Stratégies d’apprentissage pour réussir devait produire un pain qui comprenait seulement trois ingrédients. Les élèves ont pu ajouter des épices selon leur goût personnel. De ce fait, chaque pain était différent. Une fois cuit et sorti du four, les élèves ont emballé le pain afin de le déguster à la maison. Le plaisir de savourer un pain maison risque d’être répété à maintes reprises à la maison puisque tous les élèves sont repartis avec la recette! Quel apprentissage savoureux et qui dégageait une belle odeur dans l’école!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here